ESPAÑOLMANIA #7

 

Tortilla de Patatas.

Man labai keista kodėl aš iki šiol nieko negirdėjau apie šį ispanišką omletą, juolab, kad lietuvių skoniui šis patiekalas yra labai priimtinas. Aš esu bulvių maniakė, o ir mačiau kaip tai reikia gaminti gyvai, todėl norėdama panaudoti krūvą kaimiškų kiaušinių, kitą dieną pabandžiau pati. Ir man pavyko!!! Nerašysiu aš tų skaičių ir gramų, nes to labai nemėgstu, apačioje rodau video, kuriame viskas labai aiškiai parodyta (aš tik svogūnus dedu truputį vėliau ir apverčiu į lėkštę, o ne ant lentos).

 

Yra keletas dalykų, kuriuos reikia žinoti, t.y. keptuvė geriau gilesnė ir mažesnė, nes reikės apversti į lentą ar į lėkštę, o su didele keptuve tai pavojinga. Ta proga teko įsigyti naują 24 cm keptuvę.

 

20150726_141121

 

Aliejus turi būti alyvuogių, kurį galima panaudoti ir vėliau ką nors kepant. Jei mėgstate skysčiau, reikėtų trumpiau kepti. Aš ne itin mėgstu skystą kiaušinį. Taip pat ją galima valgyti šaltą iš jos daryti sumuštinius. Labai tinka su raudonu, sausu vynu (pvz. išvakarėse tortilla de papatas valgėme užsigerdami Contando de Oriza vyną (vynuogė Tempranillo, regionas Ribera del Duero). Radome parduotuvėje IKI. Tobulas derinys).

 

20150726_183809

20150726_181524

Grytė UŽ, kad dėčiau šį reikalą mokyklos pietums.

20150726_183913

Kai vežiau paragauti savo kaimynėms, Opus radijas užgrojo Manu Chao Me gustas tu, taigi šia linksma gaida ir sakau, me gustas tortilla de patatas!

20150726_190839

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>